• KUNDE: GLAVA
  • CASE: Isblokkekspedisjon
  • TAGS: Foto og film, Kommunikasjon, Digitalt

Bakgrunn: 

For 60 år siden gjennomførte GLAVA® den berømte isblokkekspedisjonen, som er en legendarisk ekspedisjon og gjerne refereres til i hele verden som «tidenes reklamestunt». I 2019 ønsket GLAVA® å skape oppmerksomhet rundt jubileet, og samtidig bruke anledningen til å snakke om issmelting, klimaforandringer og byggisolasjonens viktige rolle i kampen for et bedre klima. Kommunikasjonen skulle nå fram i forbrukersegmentet, med et budskap som tydelig fokuserer GLAVAs grønne samfunnsoppdrag: Ved å etterisolere 700 000 eldre boliger, vil Norge faktisk redusere energibruken tilstrekkelig til at vi oppfyller våre forpliktelser i Paris-avtalen.

Utfordring 

1. 

Hvordan få den «historiske isblokkekspedisjonen» til å bli relevant for både bransjefolk og private i 2019, samtidig som vi får fokus på GLAVAs samfunnsoppdrag om å effektivisere norsk energibruk?

2. 

Hvordan sikre bred spredning slik at kampanjen bidrar til å opprettholde merkekjennskapen til GLAVA® hos «folk flest»? 

Mål for kampanjen: 

Kjennskap: Opprettholde kjennskapsnivå på samme nivå som Q4 2018*.  

Isolerer best: GLAVA® har den beste standardisolasjonen på markedet. Mål for kampanjen var å opprettholde KPI-en på samme nivå som Q4 2018*.   

Klikk inn på landingsside og lesetid: Bedre enn gjennomsnitt på Glava.no og Schibsted Brand Studio.  

GJENNOMFØRING: 

Vi utviklet et content-univers basert på en 23 minutter lang casefilm fra 1959. Denne filmen ble stykket opp i flere små videoer og distribuert i forskjellige sosiale medier. Ved å tilpasse hver enkelt film til hver kanal, oppnådde vi utrolig gode resultater.
På YouTube fikk vi over 1,5 millioner inntrykk, mens vi på Facebook og Instagram fikk hele 3,9 millioner inntrykk til sammen. Desidert best fungerte kampanjen på Snapchat, der den oppnådde hele 4,2 millioner inntrykk. Ved å tilpasse kampanjen i forskjellige kanaler med ulike målgrupper, traff vi bredt i den norske befolkningen. Det samme viser også kjennskapstallene til merkevaren: Merkekjennskapen blant "folk flest" økte i perioden kampanjen var på lufta.

Sammen med Schibsted Brand Studio utviklet vi dessuten en feature-artikkel som hovedsakelig tok for seg Isblokkekspedisjonen, men som også aktualiserte det 60 år gamle stuntet gjennom klimakampen. Isolasjon er nemlig en av de mest effektive måtene å redusere klimagassutslipp, slik at vi kan hindre isen på polene våre fra å smelte. Denne feature-artikkelen var på det aktuelle tidspunktet den med best resultater noensinne hos Schibsted. Kampanjen viser at gamle saker gjerne kan brukes på nytt, og at folk blir interessert så lenge det gjøres gjennom god historiefortelling tilpasset deres medievaner.

Del denne casen:
Relatert: