Kraften som formet Norge

Skagerak Energi, med sitt hovedkontor i Porsgrunn, er et regionalt energikonsern som produserer og distribuerer kraft og varme fra fornybare energikilder. Skagerak Energi engasjerte Metro Branding for å lede en omfattende markedsføringskampanje. I hjertet av kampanjen sto en konsernfilm, utviklet i tett samarbeid mellom Metro Branding og Fenomen Film og TV.

Utover filmproduksjonen, sto Metro Branding for utviklingen av tilhørende kampanjeelementer, inkludert skreddersydd innhold, en målrettet landingsside, og strategisk utformede annonser, for å maksimere rekkevidden og effekten av Skagerak Energis budskap om bærekraft og opprinnelsen til Superkraften.

Kunde
Skagerak Energi

Løsning

Gjennom grundig research ble en fascinerende fortelling om selskapets opprinnelse, knyttet til Skandinavias første energiselskap og et lite, men betydningsfullt, sagbruk i Grenland, oppdaget. Denne fortellingen danner grunnlaget for en konsernfilm som ikke bare forteller om Skagerak Energis fortid, men også om elektrisitetens magiske fremvekst i Norge.

Konsernfilmen søker å gjenopplive den utrolige opplevelsen det var da elektrisitet ble tilgjengelig for alle. For å sikre at dette budskapet nådde bredt ut, ble det laget spesialtilpassede trailere og innhold for sosiale medier, ledende til et rikt innholdsunivers på en dedikert landingsside. Denne siden presenterer ikke bare hovedfilmen, men også dyptgående innsikt i Gunnar Knudsens liv og virke.

Innovasjon gjennom AI

En unik vri i denne kampanjen er anvendelsen av AI og maskinlæring for å gi nytt liv til historiske fotografier av Gunnar Knudsen. Dette innovative grepet har ikke bare tillatt oss å visualisere Knudsen på en måte som aldri før, men også å forestille oss hvordan han kunne ha beveget seg og uttrykt seg, noe som bringer historien enda nærmere dagens publikum.

Resultater

Ved å gjenfortelle historien om Gunnar Knudsen og Skagerak Energis fundamentale rolle i elektrifiseringen av Norge, har vi ikke bare hedret en viktig del av vår nasjonale arv, men også skapt et engasjerende og informativt innholdsunivers som resonnerer med dagens samfunn. Gjennom dette prosjektet har Skagerak Energi og Metro Branding demonstrert hvordan fortidens leksjoner kan inspirere og opplyse fremtidens generasjoner.

Jeg håper at når folk har sett filmen, vil de sitte igjen med noe å tenke på og kanskje føle en viss stolthet. Jeg håper de vil reflektere litt ekstra og la seg inspirere, samt ønske å lære mer om Gunnar Knudsen.
Kristian Norheim
Konserndirektør, Kommunikasjon og myndighetskontakt i Skagerak Energi
Ønsker du å vite mer om denne kampanjen, eller har andre henvendelser?
Kjartan Høvik
Leder forretningsutvikling
kjartan@metrobranding.no
Ønsker du å følge mer med på hva vi driver med? 👀 Meld deg på vårt nyhetsbrev!