GLAVA®-kampanje mot unge lærlinger på TikTok

Norge har et stort behov for flere håndverkere. Derfor har GLAVA® i flere år tatt litt ekstra ansvar for lærlingers læring. I 2019 ble de tre selskapene Glava Isolasjon, Gyproc og Weber til ett selskap. Innsikt viste at lærlingene ikke fikk med seg sammenslåingen, så vi tok på oss oppgaven med å lære dem at GLAVA® består av tre selskaper.

Kunde
GLAVA®

Innsikt viste også at lærlinger ikke bare har mangelfull kunnskap om byggebransjens selskapsstruktur, men også at de ikke vet hvordan de lager skikkelige matpakker til lunsj.

Løsningen ble å bruke TikTok-er Oskar Westerlin, kjent for å rate kjøleskap, til å rate lærlingers lunsjer på sin egen kanal.

Kampanjen spilte gjennomgående på tallet 3, som representerte de 3 selskapene. I 3 uker ratet Oskar 3 forskjellige lunsjer, før den med kjipest lunsj vant en digg 3-retters til hele arbeidslaget sitt.

Vi fikk over 450 lunsjbilder fra lærlinger, hele 31 000 besøk på egen landingsside, som forklarte viktigheten av en sunn og næringsrik lunsj. Totalt 10 189 424 visninger, og 16 prosent flere lærlinger visste at GLAVA® består av 3 selskaper etter kampanjen.

Vi har hatt Ung-konseptet i flere år, men jeg tror nok ikke vi har gått så langt utenfor komfortsonen. Metro leverte et konsept med Oscar Westerlin og «Rate byggeplass-lunsjer» som virkelig trigget oss, og vi kan vel si vi var en smule nervøse før det gikk på lufta. Det gikk virkelig over all forventning.
Kim Ida Wisur
Prosjektleder Marked GLAVA® AS
Vil du vite mer om dette prosjektet? Ta kontakt med Anette.
Anette Holtan
Leder kundeopplevelse
anette@metrobranding.no
Ønsker du å følge mer med på hva vi driver med? 👀 Meld deg på vårt nyhetsbrev!