Inspirasjon

Start endring i dag

Vi har fått hverdagen midt i fleisen. Det er mange gode grunner til å ta grep nå.

Vi kjenner på behovet for endring fra tid til annen, det gjelder oss alle. Noen dager er euforiske og fulle av energi, andre er platte og kjedelige. Arbeidslivet byr på alt, og ofte bekrefter vi til venner og familie (og mest for oss selv), at det er fordeler og ulemper med alle jobber, uansett yrke og posisjon. Slik er det bare.   

Men er det bare sånn? 

Hvem bestemmer egentlig når det skjer en endring i positiv retning i din arbeidshverdag, eller om jobben du gjør blir skikkelig gøy?  

Mange har benyttet anledningen de siste to årene til å løsrive seg og skifte arbeidssted. Det kan gi en viktig endring i livet, der og da. Uansett skjer endringen først når du tar grep, der du er, eller i ny jobb; Hva kan du bidra med i din bedrift, hva brenner du for, og hvilken rolle vil du ta – hva kan du kapitalisere på? Kort sagt: Hva gir puls og passion?

Se også: Slik er det å jobbe i Metro Branding

Motstandskraft står i veien

Det er nemlig en naturlig motstandskraft som vi må sloss mot, for å sikre at vi når nye mål. Du kjenner kanskje til begrepene, men det er minst fire krefter som holder oss igjen når vi egentlig ønsker endring. Til frokost på kvinnedagen fikk jeg og en god kollega servert en påminnelse om akkurat det. Fra rådgiver Ellen Liverød Aasmundtveit i Skagerak Consulting ble vi inspirert til å tenke på dette: 

  • Kroppen din lurer deg – den er naturlig innstilt på å bruke minst mulig krefter på å løse et problem, eller skape endring.   
  • Vi går i bekreftelsesfella – vi liker å bekrefte en sannhet om at «slik er det bare».  
  • Vi forankrer feil – vi tar en beslutning basert på feil årsak, og endring uteblir. 
  • Tapsaversjon – vi liker ikke å gi slipp på noe, for å få noe annet.
Eli Tørud i Metro Branding
Eli Tørud er kommunikasjonsrådgiver i Metro Branding. Hun brenner for et godt arbeidsmiljø og faglig utvikling på arbeidsplassen.

Start endringen – nå! 

Det er flere av oss som våknet dagen derpå, etter to år med pandemi, og kjente at vi trengte en ny og bedre hverdag. Nettopp derfor er det gode grunner til å ta grep om arbeidsmiljøet i din bedrift nå; hvilke muligheter har dine ansatte til å skape endring og bidra til å utvikle og innovere, hvordan jobber dere med merkevaren for å bygge stolthet og tilhørighet? Har du og dine kolleger nødvendig innflytelse? Har nysgjerrighet og initiativ en naturlig plass?

Employer branding på agendaen

Tiden er inne for å bygge og gjenskape miljø, sikre godt samspill og en tydelig ledelse, og et arbeidssted der ansatte har medbestemmelse og kan bli med på å styre skuta i riktig retning. Fungerer alt som det skal, eller løper tidstyvene i veien for den gode arbeidsflyten? Sørg for å få mannskapet om bord. Gi «familien» i bedriften følelsen av en solid opptur – det fortjener vi nå!

Lykke til med endringen!

Slik lykkes du med employer branding

Ønsker du å følge mer med på hva vi driver med? 👀 Meld deg på vårt nyhetsbrev!