Fagprat

Hvordan få bedre synlighet i Google?

Jobber du med markedsføring eller driver nettbutikk? Innholdet på nettsiden din er null verdt hvis ingen finner det.

Google er Norges mest brukte søkemotor, og trafikk i Google er ofte den viktigste trafikkilden til nettsteder og bedrifter. Er du usynlig i Google er du praktisk talt usynlig for alle.

Les også: Det ledere ikke vet har de ikke vondt av 

– Å jobbe med søkemotormarkedsføring er utrolig gøy, fordi små justeringer kan utgjøre enorme forskjeller i salget, sier Maren Qvale, fagansvarlig for digital synlighet i Metro Branding.

Maren har jobbet med performance marketing før det i det hele tatt ble et fag. Hun hjelper noen av Norges største og sterkeste merkevarer med å prestere godt i digitale kanaler, og er rådgiver for både innholdsprodusenter, UX-designere og utviklere.

– Den direkte sammenhengen mellom å rangere godt i Google når noen gjør et søk etter din tjeneste, og omsetningen i nettbutikken, er helt vanvittig. Du er nødt til å være til stede der folk leter, vi kaller det riktig digital beliggenhet, forklarer Maren.

Godt innhold er avgjørende

Kim Nygaard er senior digital rådgiver i Metro Branding, og jobber i skjæringspunktet innhold og synlighet.

– Godt innhold er selve essensen av søkemotoroptimalisering. Det handler om hvordan du skriver på nettsiden din, ikke bare om hva du skriver om. Denne kombinasjonen er nøkkelen for god synlighet i søk.

– Lag innhold som trigger mennesker, men som også søkerobotene enkelt kan finne, enten det dreier seg om tekst eller video, sier Kim.

Slik gjør du det i praksis

Nå har du muligheten til å lære deg hva som påvirker det organiske (gratis) søkeresultatet, og hvordan du kommer i gang med betalt søk (annonser) i Google. For selv om du følger alle rådene fra dette kurset i søkemotormarkedsføring, kan vi ikke love deg organiske topplasseringer på alle viktige søkeord. Ofte er det nemlig lurt å supplere med annonser.

– Google Ads i riktig kombinasjon med søkemotoroptimalisering er oftest det som gir best effekt, sier Maren.

Sammen med Kim vil hun gi deg en god grunnforståelse for både betalt og organisk markedsføring i Google.

Meld deg og din bedrift på i dag!

Ønsker du å følge mer med på hva vi driver med? 👀 Meld deg på vårt nyhetsbrev!