Kreativitet

Plast i havet? Takk for at du ikke bidrar!

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert eneste år. Det er ikke bra verken for dyra eller oss. Vi fikk hjelpe WWF å takke de som ikke bidrar til at havet forsøples.

Metro Branding har laget filmer som gir en oppmuntrende dult i ryggen til alle de som bidrar til at havet ikke forsøples. Ved å takke alle disse ønsker WWF også å sende en påminner til de som ikke bidrar, men som tvert imot fyller havet med plast – litt etter litt. Ikke vær en av dem! Det skal ikke så mye til å sørge for at plast ikke havner i havet. Sørg for å kaste plasten i egne beholdere for returplast.

Les mer om prosjektet og se alle filmene

Gi ditt bidrag til WWF og TV-aksjonen

TV-aksjonen 2020 gjør at WWF kan fortsette sin viktige kamp mot forsøpling av havet.

Denne høsten må vi alle gjøre vårt for å stoppe forsøplingen av havet. Det var ingen som kom på døra med bøsse 18. oktober. Årets viktigste søndagstur ble i år digital og akkurat nå er det viktigste vi kan gjøre å bli med på årets digitale TV-aksjon. Finn en digital innsamlingsbøsse og gi ditt bidrag innen 1. november. Sørg for at TV-aksjonen blir en suksess! Vi i Metro Branding har selvfølgelig gitt vårt bidrag til TV-aksjonen. Sammen skal vi redusere forsøplingen av havene!

Små bidrag gjør stor skade

Men det skal heller ikke så mye til for å forsøple havene litt etter litt. Visste du at Q-tips utgjør mesteparten av plasten som vi finner på norske strender? Mange kaster dem i do og derfra havner q-tipsene i et renseanlegg. Men der opplever en ofte at noe har tettet systemet og at det blir overløp. Dermed havner Q-tipsen – og annet som ikke burde ha vært kastet i do – i havet. Der blir den gradvis brutt ned til mindre og mindre biter, inntil den ender opp i næringskjeden som mikroplast og blir spist av de små dyrene i havet som skjell og plankton.

Og selv om de fleste er flinke til å pante er det hvert år er 100 millioner drikkeflasker som ikke blir resirkulert – bare her i Norge.

Se så enkelt det er å bidra!

WWF ville ha hjelp fra oss med å takke alle de som ikke bidrar til forsøpling av havene. Det er egentlig ganske enkelt.

Vil du ha en deilig utelunsj i sola? Selvfølgelig skal du det!  Du fortjener helt sikkert en liten sjokoladepause, også. Men naturen fortjener ikke sjokoladepapiret ditt. Og har du litt for mye voks i øra er det bare å gjøre det du må gjøre. Men: Den lille plastbiten du kaster i naturen – havner lett i havet. Se hvor lett du kan bidra til at plastavfallet ditt ikke forsøpler. Takk for at du ikke bidrar til plast i havet!

Ønsker du å følge mer med på hva vi driver med? 👀 Meld deg på vårt nyhetsbrev!