En ny merkevarefamilie

Noen oppgaver er av det mer spenstige slaget. Som da Glava Isolasjon, Weber og Gyproc ble samlet til én familie. Det resulterte i et helhetlig merkevareprosjekt, fra grunnleggende strategi til Twitter.

Kunde
GLAVA®

Bakgrunnen var kort og godt at den internasjonale giganten Sain-Gobain overtok eiermajoriteten i alle de tre merkevarene, og det ble ganske fort klart at det ville være hensiktsmessig å få en felles «face to market».
Utfordring: Hvordan i all verden få til en felles familietilhørighet, samtidig som hver enkelt merkevare bevarer sin selvstendige identitet og særpreg? Samtidig må det hele naturligvis være logisk og fornuftig for kundene.

GLAVA-familien

Hver av de tre merkevarene er godt kjent i sine respektive markeder, men innsikt viser at Glava Isolasjon er den klart sterkeste i Norge. Gjennom interne workshops, kvantitative analyser og fokusgrupper, ble det fort klart at det var fornuftig å samle de tre merkevarene under GLAVA-navnet. GLAVA har assosiasjoner som intuitivt oppsummerer det de tre merkevarene har til felles. Begrepet GLAVA-familien fikk raskt et fotfeste internt, og er siden tatt ut og testet også i den eksterne kommunikasjonen.

Den nye GLAVA-familien ble avduket under Bygg Reis Deg i oktober 2019. For første gang sto de tidligere selvstendige merkevarene på samme stand under messen. GLAVA-familien har raskt fått et fotfeste i kjernemålgruppene, og arbeidet med å øke kjennskap og kunnskap fortsetter i årene som kommer.

Metro Branding har bistått med:

  • Ny merkearestrategi
  • Visuell profil
  • Kommunikasjonskonsept
  • Kanalstrategi
  • Intern implementering
  • Ny nettside
  • Effektmåling
Har du spørsmål til dette prosjektet? Ta kontakt med Kjartan
Kjartan Høvik
Leder forretningsutvikling
kjartan@metrobranding.no
Ønsker du å følge mer med på hva vi driver med? 👀 Meld deg på vårt nyhetsbrev!