Har GLAVA® noe på Snapchat å gjøre? Tydeligvis! Denne kampanjen gikk som en farsott i sosiale medier og genererte utrolige resultater.

  • KUNDE: GLAVA
  • CASE: Glava Ung - rekruttering av lærlinger
  • TAGS: Foto og film, Kommunikasjon, Digitalt

OPPGAVEN:

Bygge kunnskap om og stolthet for håndverkeryrket, slik at flere ungdommer velger byggfag som studieretning på videregående skole. I tillegg ønsket vi å få den nye generasjon håndverkere mer interessert i isolasjonsfaget. 

 

LØSNINGEN:

En tredelt kampanje for å gjøre informasjonen interessant, enkel og morsom. Løsningen ble å lage en kampanje i tre deler:

 

1. 

Skape tillit gjennom en nasjonal konkurranse i sosiale medier der vi kåret årets lærling. Nominasjonene strømmet inn, og vi fikk mange flotte og rørende historier som fikk stort engasjement og viral spredning. 

2. 

Filmer på YouTube. Både morsomme «How not to»-filmer, der vi leker oss med byggeplass-situasjonen, og den mer seriøse storebroren «How to». Ikke minst ble det opprettet et FAQ-album på Facebook. Her finnes «alt du trenger å vite om isolasjon», tilrettelagt for målgruppen. FAQ-ene ble bl.a. brukt som «fasit» for konkurranser på Facebook.

 

3. 

Helt til slutt i kampanjen oppfordret vi byggfag-klasser over hele landet til å melde seg på Bygg-FAQ-kampen: En annerledes skoletime, der GLAVA® kommer til «din skole» for å holde en kunnskapsquiz og servere pizza.

Denne casen er morsom og sjarmerende. Imidlertid har den i høyeste grad en seriøs undertone. Ikke bare for GLAVA®, men for hele byggebransjen, er det viktig å skape stolthet for tømrerhåndverket. Per Stræde / Marketing- og kommunikasjonsdirektør
Spørsmål om denne casen?
Kontakt Anette:
foto
Del denne casen:
Relatert: